Katasztrófavédelem

2021.10.22. 12:08

Ünnepi állománygyűlés a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából többen elismerésben részesültek pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Forrás: Szőke Péter BM OKF, Dudás Szilvia tű. fhdgy. Szabolcs MKI

Az ünnepi állománygyűlésen, amelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartott ünnepi beszédet. Történelmi visszatekintését Ady Endre: A tűz csiholója című költeményével kezdte. Kiemelte, az ’56-os események rendkívüli feladatellátás elé állították az akkori tűzoltókat is. Ezt követően Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismeréseket adott át.

Az ünnepi állománygyűlést követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya koszorút helyezett el Tomasovszki András tű. törzsőrmester, a forradalom áldozatának emléktáblája előtt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában