Szeméremsértés

2021.11.17. 15:30

A vád szerint a mellét fogdosta a Szabolcs megyei polgármester

A Mátészalkai Járásbíróság 2021. november 17-én szeméremsértés és testi sértés vétsége miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte C.J. vádlottat.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2017. évben egy Szabolcs megyei település polgármestere volt. 2017. május 10-én a délutáni órákban bement a Polgármesteri Hivatal egyik dolgozójának irodájába, és ott munkavégzése közben emberi méltóságát sértő módon először megfogta az alkalmazott hátát, majd a mellét és egyéb testrészeit, megszorította az alkarját. A vádlott cselekménye közben a hivatal egy másik dolgozója bekopogott a sértett irodájának ajtaján, ezért a polgármester átmenetileg abbahagyta tettét, de mikor a dolgozó távozott a szobából, tovább folytatta cselekményét. Ezután a sértett felállt asztalától azért, hogy távozzon a helyiségből, de a vádlott e közben is többször megérintette őt szeméremsértő módon.

A bíróság előtt a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, de azt elismerte, hogy köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a sértett vállára, mikor bement az irodájába.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen, súlyosító körülményként értékelte azonban, hogy tette elkövetésekor kihasználta a sértett kiszolgáltatott helyzetét és visszaélt alá-fölérendeltségi helyzetével.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, de a vádlott védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott az ítélet kihirdetésén nem jelent meg. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

- dr. Resán Dalma -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában