Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.11. 07:55

Az asszony úgy megrúgta a nevelt fiát, hogy felrepedt a szája

Súlyos testi sértés kísérletével vádolják azt a nőt, aki a vádirat szerint fejbe rúgta 14 éves nevelt fiát.

Km

Fotó: illusztráció: shutterstock

Széles körű nyomozást folytatott a rendőrség, hogy megállapítsa: mi vezetett tavaly áprilisban a vádlott és a nevelt fia közti vitához, de ezt egyértelműen megállapítani nem lehetett. A vádlott azt állítja ugyanis, hogy a fiú pénzt lopott egy helybéli lakostól, és ő kötelezte arra, hogy adja azt vissza, a gyermek szerint viszont nem így történtek az események: azt mondja, azért bántalmazta a nő, mert nem volt hajlandó rendet rakni a szobájában.

Erőteljesen szájba rúgta

A vita során a vádlott és a sértett a Mátészalkához közeli településen lévő családi házban tartózkodott. A fiú lehajolt, hogy felhúzza a cipőjét, amikor a nő szájon rúgta. A fiú szája vérezni kezdett, repesztett sebe, s duzzanata keletkezett, melyek nyolc napon belül gyógyultak meg.

Figyelemmel a rúgás módjára, illetve arra, hogy a fiú fejére irányult a rúgás, ami ráadásul nagy erejű volt, az ügyészség álláspontja szerint a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést akart okozni a gyermeknek. A bántalmazás után a fiú a nevelőapjával maradt, a szülők külön költöztek.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat, és kötelezze arra, hogy fizesse meg a több mint 100 ezer forint bűnügyi költséget. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatta lapunkat dr. Szi­lágyi László szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában