Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.25. 10:46

Bántalmazta és megöléssel fenyegette édesanyját a nyírteleki férfi

Évekre börtönbe kerülhet.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 38 éves nyírtelki férfivel szemben, aki édesanyját évekig bántalmazta, majd idén nyáron házának felgyújtásával és megölésével fenyegette azért, hogy pénz szerezzen tőle.

A vádlott rendszeres alkohol fogyasztó, és ittas állapotban sokszor veszekedett édesanyjával, legtöbbször amiatt, hogy a sértett adjon neki pénzt további alkohol vásárláshoz. A férfi a viták közben agresszívvá vált, berendezési tárgyakat tört össze, és az elmúlt másfél éveben többször bántalmazta édesanyját, megrángatta a haját, meglökte őt, vagy kis erővel a fejére ütött, neki könnyű sérüléseket okozva.

Idény nyáron az egyik vita odáig fajult, hogy követelte a sértettől, hogy írja át az ő nevére a háza tulajdonjogát, mert ha ennek nem tesz eleget, akkor felgyújtja azt. Eközben pénzt is követelt a sértettől, és azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát. A szidalmazások és fenyegetések hatására a sértett 2 500 Ft-ot átadott a vádlottnak, majd elmenekült otthonról, de a fia ezt követően is megöléssel fenyegette őt, ezért feljelentést tett.

A férfi még tavaly decemberben erősen ittas állapotban az élettársát is megütötte, akinek eltörött az orrcsontja.

Az ügyészség a férfit rablással, kapcsolati erőszakkal, testi sértéssel és zaklatással vádolja és legalább 4 évre börtönbe küldené.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában