Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.16. 09:32

Borzalom: agyonverte és a trágyadombra dobta szomszédja kutyáját

Állatkínzás bűntettével vádolja a Mátészalkai Járási Ügyészség azt a férfit, aki szomszédja kutyáját indokolatlanul agyonverte, majd a tetemet a kert végében lévő trágyadomban elásta.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az egyik szatmári településen az elmúlt év decemberében a gazdája az udvarán szabadon hagyta az egyéves Fehér névre hallgató kiskutyáját, míg ő ügyeit intézte máshol. Az utcai kaput csak kilincsre zárta, így oda a szomszédjában lakó vádlott a délelőtti órákban bement, majd a kiskutyát egy karóval a fején többször megütötte, amitől az elpusztult. Ezt követően az eb tetemét az udvar hátsó részére vitte, ahol trágyával betemette.

A nyomozás során szakértő vizsgálta meg a tetemet, aki azt állapította meg, hogy különösen szenvedett az állat a bántalmazástól.

A bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a közel 80.000,- forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik – közötle a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában