Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.11. 08:16

Égő cigarettát nyomott a lány nyelvébe a gávavencsellői férfi

A szabolcsi nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének gyanújával hallgatták ki a gávavencsellői párt.

Eltűnése miatt keresték a rendőrök azt a fiatalkorú, gyermekvédelmi intézményben élő lányt, akit egy gávavencsellői házban találtak meg arcán sérüléssel 2021. augusztus 31-én. Meghallgatásakor azt nyilatkozta, hogy bántalmazás áldozata, ezért az ügyben büntetőeljárás indult.

A nyomozás adatai szerint a gávavencsellői család befogadta a szökésben lévő fiatal lányt, később az élettársak rávették arra, hogy Ausztriába utazzon velük és egy ismerősükkel, aki prostituáltként dolgozott egy ottani bárban. A 21 éves férfi, és a 25 éves nő arra akarta kényszeríteni a 15 éves lányt, hogy anyagi ellenszolgáltatásért prostitúciós tevékenységet végezzen az ausztriai bárban. Tervük meghiúsult, a lány nem engedelmeskedett, és a külföldi bár üzemeltetője sem járult hozzá a lány munkavállalásához, miután kiderült az életkora.

Fotó: rendőrség

Hazatértek Gávavencsellőre, és ekkor történt a bántalmazás. A férfi testszerte megütötte, és égő cigarettát nyomott a lány kezébe, nyelvébe. A gávavencsellői férfit és élettársát 2021. november 10-én otthonukban fogták el a szabolcsi nyomozók.

Fotó: rendőrség

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra, vagy jogellenes cselekmény folytatására erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a párt. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában