Szamosbecs

2021.11.05. 11:55

Embercsempészt és hét illegális migránst fogtak el a csengeri rendőrök

Sikertelenül próbálta meg kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól az ukrán járművezető.

Fotó: rendőrség

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a 49-es számú főúton Szamosbecs külterületén akartak intézkedés alá vonni egy személygépkocsit, és annak vezetőjét 2021. november 5-én 9 óra körül. A járművezető a rendőrök láttán a gépjárművet leállította, kiszállt, és elfutott. A menekülő férfit a rendőrök perceken belül elfogták, hátrahagyott autóját pedig átvizsgálták, és abban több utas szállítására utaló nyomokat találtak. Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték a terepkutatást, és rövid időn belül, a közeli Komlódtótfalu külterületén elfogtak hét külföldi férfit, akik pakisztáni állampolgároknak vallották magukat, de személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az ukrán állampolgárságú járművezetőt embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a határrendészeti kirendeltségre előállították, és őrizetbe vették. Az illegális migránsokkal szemben a magyar jogszabályoknak megfelelően idegenrendészeti eljárásban intézkednek. Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya folytat büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában