Nyíregyháza

2021.11.30. 19:34

Fegyverrel őrzik az utasok nyugalmát a vonatokon

Sok a balhé a Nyíregyháza-Debrecen-Budapest járatokon.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Sok a balhézó utas, ezért november 29-étől néhány kora reggeli és késő esti vonaton rendőrök vagy vasútőrök is szolgálatot teljesítenek – számolt be az Indóház Online.

A Készenléti Rendőrség a MÁV Biztonsági Igazgatóságának kérésére fegyveres erőt ad a vonatszemélyzet mellé a Debrecenből 2:31-kor és 4:21-kor Budapest-Nyugatiba induló sebesvonatokon, a Nyíregyházáról 18:45-kor a Nyugatiba induló személyvonaton, valamint a Nyugati pályaudvarról 20:28-kor és 22:28-kor Debrecenbe tartó sebesvonatokon.

Ezen felül a december 12-ével életbe lépő 2021/2022-es menetrendben vasútőr kíséri a Nyugatiból 5:03-kor Nyíregyházára induló személyvonatot, valamint a Nyíregyházáról 15:45-kor a Nyugatiba tartó sebesvonatot.

A VDSZSZ Szolidaritás vasúti szakszervezet szerint a 100-as vonalon általános jelenség, hogy az este 8 óra után induló vonatokon sok a problémás – menetjegy nélkül utazó, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló, hajléktalan – utas, akik a többi utast is zaklatják. Számos fiatal, nem egy esetben csoportosan, ezeken a vonatokon utazik haza buliból, menetjegy és személyes iratok nélkül, a vonatokon alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak. A MÁV-Start által rendelkezésre bocsátott testkamera nem minden esetben jelent visszatartó erőt. A bódult állapotban lévők sokszor fel sem ismerik a kamerát, viselkedésüket így nem befolyásolja, ezért több esetben a kamera már csak az utólagos bizonyításhoz elegendő – írja a közlekedési szakportál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában