Nyíregyháza

2021.11.18. 07:11

Halálos gázolás a László utcán – erre számíthat a kocsit vezető nyíregyházi fiatal

A férfi későn vette észre az úton áthaladó gyalogost.

KM

Fotó: Pusztai Sándor

Gyorshajtás miatt okozott halálos közúti balesetet az a férfi, aki a vezetői engedélyét alig két hónappal a baleset előtt szerezte meg – az esetről dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi a gépkocsijával tavaly novemberben Nyíregyházán, a Nagykörúton haladt a Hunyadi utca irányából a Szegfű utca felé. Legalább 60 km/órával hajtott, miközben ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra. Az idős hölgy éppen ekkor haladt át az úton, és a sávokat elválasztó füves szigetnél tartott, amikor az autó elütötte.

Nem fékezett időben

A vádlottnak még féktávolságon belül észlelnie kellett volna a nőt, ám a figyelmetlensége miatt csak későn vette észre az úttesten szabálytalanul áthaladó sértettet, akit legalább 60 km/óra sebességgel elgázolt.

A nő felrepült a gépkocsi motorháztetejére, s a baleset helyszínétől több mint 30 méterre zuhant a földre.

A sofőr fékezett, megállt, és megpróbált segíteni a nőnek, aki a helyszínen életét vesztette. A nyomozás során a szakértők megállapították, hogy azonnali fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset, ha a vádlott 61 km/óra sebességgel közlekedik, de ha tíz km/órával lassabban ment volna, lassító fékezéssel is elkerülhette volna az ütközést.

https://szon.hu/galeria/halalra-gazoltak-egy-gyalogost-nyiregyhazan-fotok-pusztai-sandor/10

A sértett több KRESZ-szabályt is megszegett, mert nem a kijelölt helyen ment át az úttesten, és nem is a járda meghosszabbított vonalában.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság egy év, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, és két évre tiltsák el a járművezetéstől. A jogosítványát egyébként már a baleset napján bevonták.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalra-gazoltak-egy-gyalogost-nyiregyhazan-4323526/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában