Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.02. 08:01

Korom izzott Naményban, száraz fű és avar égett több helyen Szabolcs megyében

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Több szabadtéri tűz volt november első napján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tiszavasváriban egy hektáros területen égett a száraz fű és avar, a lángokat a helyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel. A rétközberencsi Fő út végén kukorica tarló égett fél hektáron, foltokban. A kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Porcsalmán háromezer, Szamoskéren kétszáz négyzetméteren keletkezett szabadtéri tűz. A nyírbogáti Arany János utcában kerti hulladékot égettek, ám a lángok átterjedtek a kerten és száz négyzetméteren pusztítottak. A csengeri önkormányzati, valamint a fehérgyarmati és a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszíneken. Kemecse és Sóstóhegy között, a vasúti töltés oldalában húsz méter hosszan égett a száraz fű, további kisebb, pár négyzetméteres szabadtéri tüzek voltak Nyírmadán és Nagyecseden. A nyíregyházi, baktalórántházi hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Lerakódott korom izzott be egy vásárosnaményi lakóház kéményében. A helyi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást. Az ingatlan fűtése más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esettel kapcsolatosan kéményseprőt is értesítettek.

Felborult egy személygépkocsi tegnap délután Nyírmada és Rohod között. Az autót a baktalórántházi hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították, áramtalanították, majd a forgalmi akadályt megszüntették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában