Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.05. 08:30

Légvezetékeket szakított le egy tehergépkocsi Nyíregyháza-Polyákbokorban

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: illusztráció: pixabay

Tűz keletkezett egy tyukodi melléképületnél csütörtök este. A negyven négyzetméteres épület belső része és tetőszerkezete égett. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos bekötő légvezetékeket szakított le tíz fogyasztói helyen egy tehergépkocsi a felnyitott platójával tegnap Nyíregyháza-Polyákbokorban. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói az úttestről eltávolították a vezetékeket, majd átadta a helyszínt a rendőrségnek.

Teherautóval ütközött egy személygépkocsi csütörtök délelőtt a 4-es főút 265-ös kilométerszelvényénél, Császárszállás közelében. Az autó lesodródott az úttestről, a kamion forgalmi akadályt képezett. Az érintett útszakaszon közlekedett egy szabadnapos tűzoltó is, aki a riasztott nyíregyházi hivatásos tűzoltóegység kiérkezése előtt áramtalanította a kamiont, a személygépkocsi áramtalanítása nem volt lehetséges. Az autóban csak a sofőr utazott, aki beszorult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével emelték ki, majd adták át a mentőszolgálatnak. A mentési munkálatok és a helyszínelés idejére teljes útzár volt az érintett szakaszon.

Jelzett a CO-érzékelő egy gyürei családi ház egyik hálószobájában. A vásárosnaményi önkormányzati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az érintett helyiségben, ahol egy gázkonvektor üzemelt, valamint a ház többi részében, többek között a fürdőszobában is ellenőrizték a CO-értékeket. A mérések kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A házban élők nem panaszkodtak rosszullétre, személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert az ingatlan fűtése más módon megoldott. A gázszolgáltató szakembere a házban lévő gázkészülékeket átvizsgálta és a fürdőszobai vízmelegítőt, annak felülvizsgálatáig kizárta a szolgáltatásból és megtiltotta a használatát.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában