Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.10. 08:44

Melléképület égett Nyírmihálydiban, motortér lángolt Gégénynél

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: Nyíregyháza HTP

Lakóházzal egybeépített, huszonöt négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében tegnap hajnalban Nyírmihálydiban. A nyírbátori hivatásos tűzoltók először megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a lakóházra, majd eloltották a tüzet.

Teljes terjedelmében égett egy markológép motortere kedd délelőtt Gégény külterületén. A tűzesethez először a demecseri önkéntes, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az egységek két habosított vízsugárral eloltották a tüzet, majd visszahűtötték az izzó részeket, végül hőkamerával átvizsgálták a lánctalpas járművet. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

Tíz méteres nyárfa egyik nagy méretű ága hasadt le tegnap reggel az újfehértói, Kökény utcai általános iskola udvarán. Az ágat, mely veszélyt jelentett az intézmény tanulóira és az ott dolgozókra, a helyi önkormányzati tűzoltók távolították el. Az egység dugólétrával, motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkozott be.

Öt négyzetméteren sérült meg egy nyírbátori lakóház tűzfala tegnap, a Szegfű utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a sérült részt visszabontották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az ingatlan lakható maradt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában