Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.04. 13:22

Minősítő gyakorlatok a fehérgyarmati járásban

2021. október 22. és október 29. között öt helyszínen (Jánkmajtis, Szatmárcseke, Vámosoroszi, Tiszabecs és Fehérgyarmat településeken) tartottak minősítő gyakorlatot.

Fotó: katasztrófavédelem

A tiszabecsi, a jánkmajtisi, a szatmárcsekei, a fehérgyarmati települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti minősítést megújító, illetve Csegöld és Vámosoroszi települések vonatkozásában nemzeti minősítő gyakorlat került végrehajtásra. A gyakorlatokon összesen 160 önkéntes vett részt.

A riasztási gyakorlatokat követően elméleti felkészítésben részesültek a mentőszervezeti tagok, végül alapvető vízkár-elhárítási feladatokat végeztek. Többek között töltésmagasítást, nyúlgát építést, bordás megtámasztást, buzgár elleni védekezést, valamint vízszivattyúzást gyakoroltak. A feladatok szakszerű végrehajtását a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei segítették.

A minősítőbizottság a gyakorlatok alapján öt-öt évre megadta, illetve meghosszabbította a mentőszervezetek szakterületi minősítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában