Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.05. 11:30

Prostitúciós tevékenységet végző nőkkel tartatták el magukat

Mindkét férfit letartóztatta a bíróság.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. november 04-én a kitartottság bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 2021. december 04-ig elrendelte B.B. és B.G.B. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi évek óta abból tartja fenn magát, hogy nőkkel párkapcsolatot színlelnek azért, hogy később őket prostitúciós munka végzésére bírják rá. A tevékenység folytatásához a gyanúsítottak biztosították a helyiséget, a befolyt összeget pedig teljes mértékben felélték, azt saját megélhetésükre, anyagi jólétük megteremtésére fordították. B.B. gyanúsított 2016. és 2017-ben internetes oldalon hirdette több nő szexuális szolgáltatásait, valamint elfogásáig rendszeresen intézkedett a nők külföldre szállításáról is. 2019. év végén befogadta egy ismerősét, és a lakhatásért cserébe prostitúciós tevékenységre bírta rá. A nő fenti tevékenységéből származó jövedelmének nagy részét elvette. 2021-ben mindkét gyanúsítottnak több fiatal nő dolgozott prostituáltként külföldön is, akik az abból származó bevételüket szinte teljes egészében a gyanúsítottaknak adták át.

A nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsítottak legális jövedelemmel nem rendelkeznek, évek óta prostitúciót folytató nőkkel tartatják ki magukat. A gyanúsítottak kiemelkedően súlyos bűncselekményeket követtek el, és emellett mindkét gyanúsított büntetett előéletű. Jelenlegi tettüket korábbi elítélésükből származó felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követték el. Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén újabb bűncselekményt követnének el, a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, vagy tanúk befolyásolásával, bizonyítási eszközök megsemmisítésével megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak és a védő fellebbezést jelentettek be ellene.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában