Nyíregyháza

2021.11.22. 11:13

Tiltott eszközzel vadászott a nyíregyházi férfi

Az ügyészség vádat emelt.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség orvvadászat és lopás miatt emelt vádat azzal a nyíregyházi férfivel szemben, aki 2019 és 2020 években tiltott vadászati eszközzel több állatot is kilőtt.

A vádirat szerint a férfi vadásztársaság tagjaként, engedélyek birtokában rendszeresen vadászott. 2019 januárját megelőzően megvásárolt egy igen drága hőkamerás céltávcsövet, amely éjszakai lövésre is alkalmas volt.

Ezt követően 2019 és 2020 években többségében az esti és az éjszakai órákban rendszeresen kijárt a vadászterületre, és ezzel a tiltott vadászati eszközzel számtalan állatot kilőtt, köztük több vaddisznót és rókát, de lőtt gím- és dánszarvast, aranysakált és borzot is. Ezen kilőtt állatokat a vadásznaplóba és terítéknyilvántartásba nem jegyezte be. A vadászt a nyomozó hatóság a területről kihajtása után igazoltatta, és gépkocsijából a céltávcsövet lefoglalta.

Az ügyészség vádiratában az orvvadásszal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és a vadászattól való végleges eltiltás kiszabását indítványozta, a tetemes bűnügyi költség megfizetése és a távcső elkobzása mellett.

- Nyíregyházi Járási Ügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában