tabletet lopott

2021.11.12. 11:44

Tízéves lakótársát kényszerítette lopásra a nyíregyházi fiú

Megfenyegette, ha nem lop tabletet, megveri.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség lopás és kényszerítés miatt emelt vádat egy nyíregyházi fiúval szemben, aki a 10 éves lakótársát fenyegetéssel vette rá arra, hogy az iskolájából könnyen eladható számítástechnikai eszközöket lopjon részére.

Tavaly ősszel a 17 éves vádlott és a 10 éves sértett közös lakóotthonban élt. Az egyik este a vádlott a szobájába behívta a sértettet, és felszólította, hogy az iskolájából lopjon el a részére tableteket, különben megveri. A gyermekkorú a nála idősebb és nagyobb fiú fenyegetésétől nagyon megijedt, és másnap félelmében két táblagépet lopott el a tantermének nyitott szekrényéből, majd ezeket átadta a vádlottnak. A fiatalkorú az egyik gépet egy telefonra cserélte, a másikat pedig egyik barátjának adta.

Nem sokkal később a fiatalkorú vádlott ismét felkereste a sértettet, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem lop el újabb tabletet, megveri. A gyermekkorú ennek is eleget tett, és egy másik tanteremből ismét eltulajdonított egy táblagépet.

Az ügyészség, a mást fenyegetéssel, lopásra rábíró elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetését és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában