csalás

2021.11.12. 11:28

Trükkös módszerekkel csalt ki pénzt nagyszüleitől a fiatal férfi

Öt hónap leforgása alatt fél millió forintot csalt ki különböző indokokra hivatkozva.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy 20 éves fiatalemberrel szemben, aki nagyszüleit tévedésbe ejtve, tőlük 5 hónap leforgása alatt fél millió forintot csalt ki különböző indokokra hivatkozva.

A fiatal férfi először azért kért pénzt a nagyszüleitől, hogy vidékre szeretne menni dolgozni, és a munkába járáshoz anyagi támogatásra van szüksége. Azt, hogy felvették később hamis papírokkal alá is támasztotta.

Ezt követően azt hitette el a nagyszüleivel, hogy jelentős adótartozása van, és ezért börtönbe fog kerülni. Ennek alátámasztására a vádlott több alkalommal eltorzított hangon felhívta a nagyszülőket, és NAV ügyintézőként, majd később rendőrként bemutatkozva unokájuk adótartozásáról tájékoztatta őket, megerősítve, hogy – nem fizetés esetén – a fiú börtönbe kerül.

Ezen kívül a fiatal férfi több százezer forintot csalt ki bírságok kifizetésére is, melyek meglétét hamis csekkekkel igazolta.

Az ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, pártfogó felügyelet elrendelésére, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában