Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.10. 07:36

Vonat alá feküdt, hogy levágassa a lábait a nyírkátai férfi (videó)

Bűnösnek találta a bíróság azt a férfit, aki milliárdos kártérítést remélt és vonat alá feküdt, hogy levágassa a lábait.

KM

A nyírkátai férfi Mátészalkáról távmeghallgatással vett részt a tárgyaláson.

Fotó: tenyek.hu

Többek között különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság két év – két évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt egy nyírkátai férfit.

Az ítélet szerint a férfi 2013 novembere és 2014 februárja között több, magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva a biztosítási összegeket felvehesse – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében. A vádlott 2014. július 30-án egy vidéki (Nyírcsászári – a szerk.) vasút­állomáson a vezető jegyke­zelő indítási jelzését követően szándékosan bemászott egy éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának az utolsó tengelye elé, így az induló vonat kerekei átmentek a lábán. A férfi lábai olyan súlyosan roncsolódtak, hogy azokat térdtől amputálni kellett.

Nem jogerős az ítélet

A vádlott felesége 2014. augusztus 1-jén a káreseményt bejelentette a biztosítóknak, amelyek többsége csalás gyanúja miatt nem teljesített a vádlottnak kifizetést. A bűncselekménnyel veszélyeztetett kárérték közel hatszázmillió forint.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott – jelenleg is – büntetlen előéletét, valamint azt, hogy a csalások kísérleti szakban maradtak. Kis mértékben figyelembe vette azt is, hogy bár a balesetet a férfi idézte elő, de cselekményével a saját mindennapi életvitelét is megnehezítette.

Súlyosító körülmény volt a halmazatot jelentő bűncselekmények nagy száma.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője – felmentésért – fellebbeztek, míg az ügyészség 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában