Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.02. 13:12

Betörésre szakosodtak – Lekapcsolták a három nyíregyházi férfit

A szabolcsi nyomozók azonosították, és elfogták a betörésekre szakosodott nyíregyházi társaság tagjait.

Fotó: rendőrség

Az elmúlt időszakban Mátészalkán, Vásárosnaményban, és Nyíregyházán is történtek betörések, amelyeket hasonló módszerrel követtek el ismeretlen tettesek. Az illetékes rendőrkapitányságok nyomozói megkezdték az adatgyűjtést, és a párhuzamosan folytatott büntetőeljárásokban beszerzett adatokból rövid időn belül megállapították, hogy azonos lehet az elkövetői kör. A külön folytatott eljárásokat egyesítették, és az elvégzett nyomozási cselekmények megalapozták gyanújukat, és azonosították a feltételezett elkövetőket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya munkatársainak összehangolt intézkedésének eredménye, hogy a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható férfiakat 2021. november 29-én elfogták.

A megalapozott gyanú szerint B. István 31 éves, K. Zoltán 28 éves és K. Krisztián 26 éves nyíregyházi lakosok még 2021. áprilisában Mátészalkán törtek be egy lakásba, majd onnan Vásárosnaményba mentek, és ott is elkövettek egy betörést. A három férfi ezután lakóingatlanok helyett, nyíregyházi irodákat szemeltek ki célpontként. A megyeszékhelyen több irodába is betörtek, azokból készpénzt tulajdonítottak el, de az is előfordult, hogy zsákmány nélkül távoztak.

A nyomozók a három férfit lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, B. Istvánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt. Két társa a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában