Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.02. 08:46

Gépkocsival állt bosszút haragosán (videó)

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival és társával szemben, aki gépkocsijával nekitolatott édesanyja házastársának, miközben feldöntött egy kerékpárost is.

Fotó: ügyészség

A vádirat lényege szerint a sértett 2021 májusában egyik nap a munkahelyén kereste fel a feleségét azért, hogy magánéleti problémáikat megbeszéljék. Gépkocsival ment a helyszínre, amit meglátott a nő főnöke, és ezt kifogásolta. Megérkezett a helyszínre a nő korábbi kapcsolatából született fia is. A fiú és a nő főnöke megpróbálták kinyitni a sértett gépkocsijának ajtaját, miközben a fiú megöléssel fenyegette. Ettől a sértett megijedt és gépkocsijával a falu központja felé elhajtott.

A két vádlott gépkocsival a sértett keresésére indult, a gépkocsit a fiú vezette. Úgy alakult a helyzet, hogy egy kereszteződésben találkoztak, a sértett gépkocsija a vádlott által vezetett gépkocsi mögé került. Ugyanezen az útszakaszon közlekedett egy másik sértett is kerékpárral, szemben a sértettel és a vádlottakkal. A vádlott észlelte a mögötte haladó sértettet, ezért az úttesten megállt, majd nagy sebességgel nekitolatott a sértett gépkocsijának, melyet métereken át tolt hátrafelé. Eközben a sértett gépkocsija nekiütközött a vétlen kerékpárosnak, aki felborult, a kerékpár pedig a gépkocsi alá került. Szerencsére a kerékpáros nem sérült meg. A vádlott megismételte az előbbi tolatást, ismét nekiütközött a sértett álló helyzetben lévő gépkocsijának, amitől annak a légzsákjai is kinyíltak.

A vádlottak ekkor odafutottak a sértetthez, akit ismét megöléssel fenyegettek, de ő elszaladt a helyszínről, és értesítette a rendőrséget. A sértett gépkocsijában 300.000,- forint kár keletkezett, és a vétlen kerékpáros járműje is megrongálódott.

Az ügyészség az I. r. vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja, míg a neki segédkező társát súlyos testi sértés bűntettének kísérletével. Az I. r. vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, míg a II. r. vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában