Kegyetlen

2021.12.28. 06:58

Ideges volt a férfi, ezért bottal ütötte a kutyáját

Nem tudta, hogy a kutya bántalmazásával bűncselekményt követ el.

KM

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Állatkínzás vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki egy bottal a saját udvarán ütötte-verte a láncra kötött kutyáját. 
Az idén októberben a vádlott már egy éve tartotta az udvarán láncon a keverék fajtájú szuka kutyáját. Éppen kiskutyái voltak az állatnak, ezért nagyobb gondoskodást, odafigyelést igényelt az ellátása. A vádlott azonban keveset foglalkozott a kutyával, azt többször rábízta a szomszédasszonyára, így lényegében a szomszéd gondozta az állatot, adott neki enni, inni – ismertette a vádirat lényegét dr. Szilágyi László. 

 

Egyik nap a férfi a kutya sorsa miatt nagyon felidegesítette magát, ugyanis ajánlotta a szomszédjának, hogy vegye magához, aki erre nem volt hajlandó, hanem azt javasolta, hogy vigye állatmenhelyre. A vádlott felvett egy kb. 2 méter hosszú botot, és azzal a láncra kötött kutyáját 2-3 alkalommal, nagy erővel fejbe vágta. A kutyán olyan sérülések keletkeztek, hogy a jobb szemét el kellett távolítani. 



Beismerte a tettét 

 


A vádlott beismerő vallomást tett a nyomozás során, az idegességére hivatkozott, s azt mondta: nem tudott arról, hogy a kutya bántalmazásával bűncselekményt valósít meg. Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a megyei főügyészség sajtószóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában