Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.01. 08:09

Illatgyertya okozott tüzet Kispaládon, fa dőlt az útra Nyíregyházán

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

Füst áramlott ki egy demecseri családi házból kedd délelőtt. Az ingatlanban egy régi tüzelő- és fűtőberendezésbe gyújtottak be, a füst azonban visszafelé áramlott. A helyi önkéntes tűzoltók az izzó, parázsló részeket kéziszerszámokkal távolították a kályhából.

Vélhetően egy elborult illatgyertya miatt keletkezett tűz egy kispaládi családi házban tegnap este. Bútorok kaptak lángra, erre gyorsan reagáltak a tulajdonosok és eloltották a tüzet, valamint az épületből kihoztak egy PB gázpalackot. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat egy vízsugárral végezték el, az izzást megszüntették. Az esettel kapcsolatosan lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a ház lakható maradt.

Személygépkocsi és nyerges vontató ütközött tegnap reggel a kisvárdai Városmajor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetben senki sem sérült meg.

Kedd este erős szél érte el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Két helyen kérték a tűzoltók beavatkozását sérült fa miatt. Nyíregyházán, a Sóstói úton dőlt az úttestre egy nagy méretű fa, amely akadályozta a forgalmat. A hely hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Mátészalkán, az Október 23. téren két személygépkocsira tört le egy nagy fa ága. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában