11 bűncselekmény

2021.12.27. 07:01

Két és fél év javítóintézet

Több bűncselekményt is elkövetett együtt a két fiatalkorú.

KM

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Összesen tizenegy bűncselekményt követett el az öccsével az a 14 éves fiú, akivel szemben most emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség. 


– A vádirat szerint a 14 éves vádlott és 12 éves öccse Tiszadobon éltek állami gondoskodásban, azonban rendszeresen elszöktek, és ilyenkor Nyíregyházára utaztak, ahol különböző bűncselekményeket követtek el. Többször is betörtek bölcsődékbe, óvodákba, ahonnan szerszámokat, műszaki cikkeket vittek el. Az egyik óvoda udvarán nem találtak elvihető értéket, ezért vandál módon egy baltával megrongálták a trambulint. Több gépkocsit is feltörtek Nyíregyháza belterületén, az autókból hangfalakat loptak el. Egyik alkalommal idén júniusban a Ferenc körúton találkoztak egy 16 éves fiúval, akire már régebb óta haragudtak. A sértett a házuk előtti lépcsőn ült, amikor odament hozzá a vádlott és öccse, majd ököllel az arcán és a testén többször megütötték, hátba rúgták. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek – sorolta a vádiratban szereplő tényeket dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője. 

 

Készpénzt vittek el 


Augusztus közepén a vádlott egy lány társával a Ferenc körúton meglátta, hogy éppen szigetelnek egy társasházat, és a kivitelező az épület mellett, elkerítve hagyta a szigetelőanyagot. A vádlott és társa a kordonon lévő lakatot leszedték, a rácsot kibontották, majd a polisztiroltáblákat felhordták a közeli gyógyszertár lapos tetejére, ahol abból egy bunkert kezdtek el építeni. A lakók értesítették a rendőrséget, majd a szigetelőanyagot visszaadták a kivitelezőnek, azonban azt már nem lehetett újra felhasználni. 

 

– A vádlottnak és öccsének az utolsó bűncselekménye az volt, amikor az idén szeptember 10-én éjjel Nyíregyháza belvárosában feltörték a kürtőskalácsos pavilont, ahonnan készpénzt vittek el. A rendőrség elfogta őket, a vádlott pedig azóta is letartóztatásban van. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor az előkészítő ülésen a bíróság két év hat hónap javítóintézeti nevelést alkalmazzon vele szemben – ismertette az ügyészségi szóvivő. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában