Hazárd megye

2021.12.29. 08:41

Megörökölt cigarettabiznisz - fiának adta az irányítást a lesittelt főnök (videó)

Az ukrán határon csempészett cigarettát terített Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az a bűnbanda, amit a közelmúltban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A bűnözői csoport jelenleg is börtönben ülő egyik vezetője távollétében fiainak adta át az üzlet irányítását. A csempészbandából öten már letartóztatásban vannak.

Forrás: NAV

A tizennégy fős csoport tagjai mintegy 160 ezer doboz cigarettát juttattak be Ukrajnából a zöldhatáron keresztül, összesen 500 millió forint kárt okozva a költségvetésnek. A csempészett cigit a zöldhatár térségében ágakkal és egyéb növényzettel eltakart földalatti üregekbe rejtették, mielőtt továbbszállították eladásra.

 

Az elkövetők többsége büntetett előéletű, sőt, a banda két vezetője jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti. A fogvatartott vezető a távollétében fiaira bízta az irányítást, akik az egyes bűncselekmények végrehajtásáról folyamatosan tájékoztatták apjukat.

 

A csempészek a mobiltelefonok mellett adóvevőket és éjjellátó készüléket is használtak az elkövetéshez. Magabiztosságukat jelzi, hogy még az egyik népszerű közösségi oldalon is kérkedtek illegális jövedelemszerző tevékenységükkel.

 

A rajtaütés napján az észak-alföldi nyomozók járőrök, valamint a MERKUR bevetési egység támogatásával több helyszínen tartottak kutatást, végleg kiiktatva ezzel a teljes bűnbandát, a szállítóktól, a figyelőkön keresztül egészen a vezetőig.

 

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt a társaság tagjaira akár 10 év szabadságvesztés is várhat. A nyomozók 9 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül 5 férfi letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte. Az ügyben további gyanúsítások várhatók - áll a NAV szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában