Nyíregyházi Törvényszék

2021.12.13. 14:00

Rátámadt a 85 éves férfire, majd kirabolta Nyírmihálydiban

Súlyosbították a vádlott büntetését.

Fotó: illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a 2021. december 9. napján tartott nyilvános ülésen megváltoztatta a Nyírbátori Járásbíróság elsőfokú ítéletét és bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította I. rendű B.J. vádlott büntetését.

Az ítéleti tényállás szerint 2020. május 17-én I. rendű B.J. vádlott elhatározta, hogy kukorica vásárlás ürügyén bemegy a 85 éves idős sértett ingatlanára és tőle pénzt fog eltulajdonítani. Ennek érdekében I. rendű B.J. vádlott megkérte a II. rendű S.J. vádlottat arra, hogy autójával vigye el a sértett lakásának közelébe és ott várakozzon rá.

19 óra körül I. rendű B.J. vádlott bement a sértett nyírmihálydi ingatlanára és miközben a sértett a lakás udvarán lévő melléképületben elkezdett egy zsákot kukoricával telepakolni, a vádlott hirtelen a tarkójánál fogva lenyomta őt a földre és nadrágzsebéből kivette a pénztárcáját a benne található 220.000 forintot. Ezt követően I. rendű B.J. vádlott az ingatlanról elszaladt, beült a közelben várakozó II. rendű S.J. autójába és azzal Balkányba utaztak. 

I. rendű B.J. vádlott a cselekmény után 30.000 Ft-ot ajánlott II. rendű S.J. vádlottnak, de ő azt nem fogadta el.

A Nyírbátori Járásbíróság 2021. szeptember 20. napján hozott elsőfokú ítéletet az ügyben, melyben I. rendű B.J. vádlottat rablás bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A Nyíregyházi Törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként vette figyelembe az időskorú személyek sérelmére saját lakásukban elkövetett rablások megyebeli elszaporodottságát és ezért súlyosította a vádlott büntetését. II. rendű S.J. vádlottat a bíróság lopás vétsége miatt 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte. II. rendű vádlott vonatkozásában az első fokú ítélet jogerőre emelkedett.

Az ítélet jogerős.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában