Nyíregyháza

2021.12.30. 11:10

Tűzijátékot foglaltak le a nyíregyházi rendőrök (fotó)

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai három helyszínen foglaltak le tűzijátéktermékeket, még jóval szilveszter előtt.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai 2021. december 15-én egy közúti igazoltatás alkalmával vizsgálták át a járművezető személygépkocsijának csomagterét, és abban több mint tíz kilogramm mennyiségű tűzijátéktermékre bukkantak, amelyek birtoklása tilos.  

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének munkatársai egy népszerű közösségi oldalon közzétett hirdetés nyomán tartottak ellenőrzést a profil tulajdonosának leveleki ingatlanában 2021. december 29-én. Az intézkedés alá vont férfi udvarán parkoló gépkocsijában a rendőrök közel tíz kilogramm mennyiségű tűzijátékterméket találtak, amelyeket engedély nélkül kínált eladásra az interneten.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2021. december 29-én szomszédvita miatt intézkedtek egy nyíregyházi ingatlanban, és a lakóház teraszán 1732 darab pirotechnikai terméket találtak, amelyeket az ott lakó engedély nélkül árusított.

A rendőrök a szabálysértés elkövetőivel szemben, –akik 150.000 forintig terjedő pénzbírság kiszabására számíthatnak- eljárást kezdeményeztek, a pirotechnikai termékeket lefoglalták.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. Tájékoztatjuk továbbá az állampolgárokat, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon – az év minden időszakában - továbbra is tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtoklását és felhasználását. A szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában