Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.08. 09:44

Vádemelés az ittasan és gyógyszer hatása alatt vezető férfival szemben (videó)

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki alkoholt fogyasztott és közben nyugtatót is bevett, majd úgy közlekedett gépkocsijával a főúton, hogy kétszer is előállították a rendőrök emiatt.

Forrás: Ügyészség

A családi problémákkal küzdő vádlott idén nyáron egyik nap a strandon italozott, és több nyugtatót is bevett a nap folyamán. Este hét órakor gépkocsival elindult a 41-es számú főúton Nyíregyháza irányába, majd behajtott az egyik benzinkútra, ahol további alkoholt vásárolt. Lakossági bejelentés alapján a rendőrök a benzinkúton igazoltatták, majd látva az alkoholos állapotát vizelet, és vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre. Az ekkor levett vérében két ezreléket meghaladó alkoholkoncentrációt mutatott ki az orvosszakértő.

A rendőrök elengedték a vádlottat, aki ismeretlen körülmények között visszajutott a benzinkúton parkoló gépkocsijához, majd éjfél körül azzal elindult ismételten Nyíregyháza irányába, ahol útközben egy másik benzinkútra tért be. Ittassága miatt nekihajtott a szegélynek, amitől defektes lett a gépkocsija, és azt próbálta megjavítani úgy, hogy leparkolt az egyik kútfejhez. A javítás közel egy óráig tartott, de állapota miatt a vádlott azt nem tudta befejezni. Az eseményeknek az vetett végett, hogy a rendőrök ismételten előállították a vádlottat, aki nem tagadta azt, hogy alkoholt fogyasztott. Az újabb vérvétel szerint még magasabb volt egy kevéssel vérének alkohol tartalma, mint korábban.

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a bíróságnak. Egyébként a vádlott vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

A videó ezen a linken tekinthető meg: 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában