Szép kis sztori...

2022.01.27. 09:05

Botokkal és seprűnyelekkel intézték el a családi vitát!

Egy anyát és két gyermekét vádolja az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, mert botokkal felfegyverkezve megverték az anya testvérét.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint 2019. november 12-én este a vádlottak közül az édesanya megtudta, hogy a saját fiútestvére bántalmazta az édesanyjuk élettársát. Ezen felháborodott és két gyermekével a helyszínre siettek azért, hogy számon kérjék a testvéren a történteket. 

 

A vádlottak a Mátészalkához közeli településen lévő családi ház udvarára érkeztek, amikor a szomszédból odaért az ittas állapotban lévő sértett is, akit elkísért a fia. A vádlottak és a sértett között előbb szóváltás alakult ki, majd mindhárom vádlott botot és seprűnyelet vett a kezébe, majd azzal többször megütötték a sértettet, főként a fején. 

 

A sértett fia segíteni próbált az édesapjának, mire a vádlottak mérgükben őt is elverték, majd a botokat eldobálták, és a lakásukra távoztak.

 

A fiatalabb sértett koponyáján olyan bevérzés keletkezett, amely életveszéllyel járt, ténylegesen négy hét alatt gyógyult meg. Az idősebb sértett sérülései ugyan nyolc napon belül meggyógyultak, de csak a véletlenen múlott, hogy nem keletkezett súlyosabb sérülése.

 

Az ügyészség az anyát és két gyermekét életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

 

Figyelemmel büntetlen előéletükre a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottakat. 

 

Az ügyben a döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

 

 

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Címkék#erőszak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában