Bocsánatot kért

2022.01.12. 08:32

Csak kitalálta hogy kirabolták - hátha megsajnálja barátnője

Hatóság félrevezetésének vétsége miatt az ügyészség felfüggesztette egy évre az eljárást egy férfival szemben, aki azt állította a rendőröknek, hogy őt kirabolták, azonban ez nem volt igaz.

A 21 éves gyanúsított 2021. november 8-án este a Tiszavasvári Rendőrkapitányságon bejelentést tett, miszerint őt Tiszaeszlár területén négy ismeretlen személy az utcán pár perccel korábban kirabolta. A rendőrség a bejelentés alapján megjelent a helyszínen, kikérdezték a férfit, aki ellentmondásokba került, és végül bevallotta, hogy semmilyen rablás nem történt a sérelmére. Tettét azzal magyarázta, hogy szakított vele a barátnője, akihez így akart közelebb kerülni, gondolván, hogy a barátnője a rablás miatt megsajnálja őt. 


A rendőrség a rablás miatt nem is folytatta le az eljárást, a feljelentést elutasította, ugyanakkor nyomozás indult a fiatalember ellen hatóság félrevezetésének vétsége miatt.

 

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított beismerő vallomást tett, megbánta a cselekedetét, sőt kihallgatása során az eljáró rendőröktől a jegyzőkönyvben bocsánatot kért, az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem szükséges vele szemben vádat emelni, elegendő, ha egy évre az eljárást felfüggesztik. Ha az egy év eredményesen eltelik, akkor az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában