Tévedett

2022.01.17. 06:51

Dühében betörte a sógora autójának ablakát

Azt hitte, a sógora megcsalja a testvérét, ezért dühbe gurult. Kibékültek, de ez nem mentesíti a büntetés alól.

Km

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dühében betörte sógora gépkocsijának ablakát egy férfi, mert abban a tévedésben volt, hogy a sógor megcsalta a testvérét. 

 

Félreértés történt 

 


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott és lánytestvérének párja az elmúlt év novemberében napközben együtt dolgoztak, majd ezt követően italoztak – tájékoztatta az esetről lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 


A késő esti órákban a két férfi között vita támadt, mert a vádlott félreértett egy családi veszekedést, és arra következtetett, hogy a lánytestvérét a férfi megcsalta. A sértett megijedt, kiszaladt a ház előtt parkoló gépkocsijához, és beült a kormány mögé. A vádlott utánament, s megpróbálta a gépkocsi ajtaját kinyitni, de ez nem sikerült neki. A sértett félelmében beindította a motort, lassan el is indult, mire a vádlott ököllel betörte a gépkocsivezető felőli ablakot. Szerencsére nem sérült meg senki, csupán anyagi kár keletkezett. 



Pénzbüntetés vár rá

 

 
A két férfi időközben kibékült, ugyanis kiderült: a vádlott az ittassága miatt rosszul értelmezett egy vitát a sértett és a párja között, és megcsalásról szó sem volt. 
Ez a félreértés azonban nem menti fel a vádlottat, hiszen azzal, hogy betörte a mozgásban lévő gépkocsi ablakát, veszélyeztette a sértett testi épségét, és a közlekedés biztonságát is. Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat vele szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje. Az eljárás a Vásárosnaményi Járásbíróságon folytatódik – tudtuk meg dr. Szilágyi Lászlótól. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában