Duplázott

2022.01.28. 09:59

Egy éjszaka kétszer vitték be a részeg nyíregyházi sofőrt!

A Nyíregyházi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozza annak a 34 éves férfinek, aki többszörös eltiltás hatálya alatt, Nyíregyháza belvárosában ittasan vezetett, és őt a rendőrök egyetlen éjszaka leforgása alatt kétszer is elfogták.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A nyíregyházi férfit előbb a szabálysértési hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt, majd a Nyíregyházi Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt tiltotta el a közúti járművezetéstől.

A gyanúsított mindezekre fittyet hányva 2022. január 26-án az esti órákban ittasan beült használatában lévő személygépkocsiba, és Nyíregyháza belvárosában közlekedett, ahol a rendőrjárőrök igazoltatták. Ekkor ittasságát észlelték, ezért a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként is kihallgatták eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A gyanúsított azonban ahogy elhagyta a rendőrség épületét, még mindig ittasan beült a közelben hagyott személygépkocsijába, és azzal újra közlekedett. A szemfüles rendőrök ekkor újra igazoltatták, és ismét beszállították a rendőrségre, azonban ekkor már őrizetbe is vették.

Mivel a gyanúsított nyíltan szembe helyezkedett a társadalmi normákkal, és a hatóságok tiltó rendelkezését többször semmibe vette, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb, hasonló bűncselekményt követne el, ezért az ügyészség letartóztatását indítványozza egy hónap időtartamra.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában