Sziréna

2022.01.22. 09:42

Kutya vezette el a rendőröket a nyírbátori rablás gyanúsítottjához

Az utcán raboltak ki egy nőt, Mimi szagot fogott.

Illusztráció: MW-archív

Illusztráció: MW-archív

2022. január 20-án este Nyírbátorban az utcán szólította meg a nőt egy ismeretlen férfi, és a pontos időről kérdezte. A nő válaszolt, majd gyanútlanul folytatta útját, nem sejtve, hogy a férfi észrevétlenül a nyomában van. A Madách utcában aztán váraltanul ismét elé lépett, és ekkor már pénze átadását követelte. Az elkövető úgy tett, mintha kés lenne nála, és azzal fenyegette meg áldozatát, hogy megszúrja. A férfi előfölényét kihasználva megragadta a nő kabátját és sálját, a földre rántotta, letépte a hátán lévő hátizsákot és azzal kereket oldott.

A nyírbátori rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és mielőbbi elfogása érdekében. A nyomozók segítségül hívták Zsadányi Mihály r. főtörzszászlós kutyavezetőt és Mimi névre hallgató szolgálati nyomkövető kutyáját.

Mimi nem okozott csalódást, 4 kilométeren át vezette társát és kollégáit, egészen a gyanúsított házáig, ahol őt, és az addig követett nyomhoz tartozó cipőt is megtalálták.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság F. R. 20 éves nyírbátori lakost rablás bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.   

Fotó: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában