Brutális!

2022.01.24. 14:33

Látássérült kamaszt ütöttek-vertek a Mátészalkára tartó vonaton

Letartóztatta a bíróság a két gyanúsítottat.

Forrás: tenyek.hu

Forras: tenyek.hu

A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója 2022. január 21-én a rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban 2022. február 21-ig elrendelte L.Sz. és G.A.Á. gyanúsítottak letartóztatását. 

 

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2022. január 19-én a délutáni órákban a Debrecen-Mátészalka között közlekedő személyvonaton utaztak, amikor kötekedni kezdtek egy látássérült, kiskorú utassal. Maghéjjal dobálták, köpködték és rasszistának nevezték a sértettet. A további provokáció elkerülése érdekében a sértett át szeretett volna menni a vonat egy másik kocsijába, ezért kilépett a peronra. A gyanúsítottak a sértett után mentek, rátámadtak, beszorították a sarokba, majd több alkalommal ököllel megütötték, rugdosni, ütlegelni kezdték. Ezután a gyanúsítottak belökték a sértettet a peronról egy kocsiba és bezárták rá az ajtót. A sértett kérte a támadókat, hogy hagy szedje össze a peronon maradt dolgait, de a gyanúsítottak kinevették és nem engedték vissza. A nyírmihálydi vasútállomáson a gyanúsítottak magukhoz vették a sértett bőröndjét, kabátját és hátizsákját, majd leszálltak a vonatról. A sértett ekkor segítséget kért a jegyvizsgálótól, aki értesítette a rendőrséget.

 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A két férfit a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Mindketten büntetett előéletűek, L.Sz. I. rendű gyanúsított jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, míg G.A.Á. II. rendű gyanúsítottat a bíróság korábban hasonló bűncselekmény miatt javítóintézeti nevelésre ítélte, ami alig fél éve járt le. Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén a gyanúsítottak a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért elrendelte letartóztatásukat. 

 

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentett be ellene.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában