Bűnügy

2022.01.12. 09:11

Németországban fogták el apát és fiait - nyíregyházi zsaruk nyomoztak a banda után

Németországban fogta el a KR NNI a körözött apát és két fiát.

Forrás: Shutterstock

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően három európai elfogatóparancs alapján fogtak el egy apát és két fiát 2022. január 7-én a németországi Karlsbrunnban.

 

A három büntetett előéletű, 50, 29 és 26 éves férfit 2020 óta több súlyosabb bűncselekmény – többek között emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás – miatt, összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés miatt körözték a magyar hatóságok. 

 

A felderítőmunka alapján megállapítást nyert, hogy a három személy Németországba tette át a székhelyét, ezzel is megnehezítve az elfogásukat. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság felkérése alapján a KR NNI Célkörözési Osztálya felvette a kapcsolatot a német társszervekkel a három személy felkutatása és elfogása érdekében.

 

A saarlandi célkörözési egység munkatársai ezt követően megállapították a keresett személyek pontos tartózkodási helyéül szolgáló lakóházat Grossrosseln-Karlsbrunnban. A rendőrségi akció során kiderült, hogy mindhárom személy – további 5 magyar személlyel egyetemben – a lakóház felső emeletén tartózkodott.

 

Az egyik körözött személy, félve attól, hogy majd 10 évnyi elmaradt büntetését le kell töltenie, a lakóház emeleti ablakából kiugrott, majd az 5 méter magasból történő esést sértetlenül átvészelve a közeli erdőben eltűnt. Menekülése azonban nem tartott sokáig, egy órán belül az ő elfogására is sor került.

 

Jelenleg mindhárom személy kiadatási őrizetben várja, hogy ügyében a Saarbrückeni Bíróság meghozza a döntését - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában