Gyilkosság

2022.01.20. 11:22

Prostituált a csomagtartóban - leghamarabb 35 év múlva szabadulhat a férfi

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Forrás: KM-archív

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2021 szeptemberében K. A. vádlottat nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás bűntette és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a túlélő sértett részére 5.000.000 Ft kártérítést állapított meg, és annak megfizetésére kötelezte a vádlottat. Az ítélet ellen a vádlott és védője részben felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

 

 Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017-ben elvesztette munkahelyét, de azt titkolta családja előtt. Megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte, mindennapjait többnyire kocsikázással töltötte. 2018. novemberében egy kisvárdai parkolóban a sértett szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit ő elfogadott. A férfi egy kieső, fás bokros területre vitte autójával az asszonyt, de ott nézeteltérés alakult ki közöttük. Ennek során a férfi megütötte, majd egy késsel többször megszúrta a nőt, aki a sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Ezután a férfi elvette a nő táskájából a készpénzt, azt a holttesttel együtt egy műanyag fóliába csomagolta és autója csomagtartójába tette. 

 

Néhány nappal később a férfi – vásárlást színlelve - bement egy nyíregyházi női ruházati üzletbe, hogy onnan pénzt szerezzen: töltött lőfegyvert és egy konyhakést is vitt magával. A férfi a boltban nézelődött, kiválasztott egy ruhát majd a kasszához ment. Belépett a pult mögé, kihúzta a váltópénzes fiókot és közben pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az ott dolgozó eladót, aki a földre esett. Ezután a nő csípőjére ült és a fegyvert a segítségért kiabáló sértett homlokához nyomta. A vádlott ezután elrakta a pisztolyt, elővette a konyhakést és azzal testszerte többször megszúrta az eladót. Egy közelben tartózkodó férfi meghallotta a segítségkérést, és dörömbölni kezdett a ruhabolt kirakatán. 

 

Miközben telefonon értesítse a rendőrséget, a vádlott elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A vádlottat a rendőrök másnap, otthonában fogták el. Később autójában megtalálták a korábban megölt nő holttestét, a töltött pisztolyt, otthonában pedig a fegyveréhez tartozó töltényeken túl további lőszert is találtak, melyek tartására a férfinak nem volt engedélye - áll a Debreceni Ítélőtábla közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában