Nyíregyháza

2022.01.04. 15:44

Számítógép-alkatrészt lopott egy nyíregyházi gyárból, megbénult a termelés

Nem szakszerűen szedte ki az alkatrészeket, a rongálással 1 millió 740 ezer forint kárt okozott az éjszakai műszakban.

KM

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Átmenetileg megbénította az üzem termelését az a férfi, aki a gyártósort vezérlő számítógépekből különböző alkatrészeket tulajdonított el. 

– Tavaly szeptemberben a vádlott éjszakai műszakban dolgozott gépkezelőként az egyik nyíregyházi gyárban. A hajnali órákban a gyártósor vezérlését végző számítógépekből különböző fontos alkatrészeket szerelt ki, és azokat eltulajdonította. A kiszerelést nem szakszerűen végezte, több alkatrészt meg is rongált – ismertette a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényegét dr. Szilágyi László. 

 

A kárt is fizesse meg 

 

Az eltulajdonított dolgok értéke 392 ezer forint, ugyanakkor a rongálással 1 millió 740 ezer forint kárt okozott a férfi. A műszakváltás után az üzem dolgozói észlelték, hogy a gyártósor nem indul, akkor vették észre a biztonsági szakemberek, hogy a vádlott ténykedésének következtében állt le a gyártósor. 

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, illetve azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a munkáltatójának okozott kár megfizetésére. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a megyei főügyészség sajtószóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában