Kerítő

2022.01.12. 12:46

Szerelemért prostitúciót kért - évek óta nők kihasználásából élt a férfi

Letartóztatását indítványozta a Nyíregyházi Járási Ügyészség annak a férfinek, aki évek óta abból tartja fenn magát, hogy fiatal lányoknak szerelmet ígér, és ezért cserébe azt várja el, hogy a lányok prostitúciós munkából magas életszínvonalon eltartsák.

A most elfogott férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két, már letartóztatásban lévő társával évek óta abból élnek, hogy nőkkel párkapcsolatot színlelnek, és a nők - rossz anyagi helyzetét kihasználva - rábírják arra, hogy itthon és különböző nyugat-európai országokban prostitúciós munkát végezzenek, útjaikat megszervezik. A szexmunkából származó jelentős összegű keresményük egy részét a nők átadják, így teremteve meg a gyanúsítottak maguknak az anyagi jólétet.

 

A nyomozó hatóság a férfit üzletszerű kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

 

Az ügyészség mindhárom letartóztatási ok fennállta miatt indítványt tett a nyomozási bíróhoz a férfi letartóztatására, ugyanis már két hónapja bujkál a nyomozók elől, és ez idő alatt több - még kihallgatandó - tanút is megpróbált az irányba befolyásolni, hogy rá nézve kedvező tartalmú vallomást tegyenek, valamint mivel semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, az is feltehető, hogy a tevékenységét folytatná  - közölte szerkesztőségünkkel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában