Ejnye!

2022.01.16. 14:13

Új melóhelytől a beteg barátnőig - Mutatjuk, mi mindennel védekeznek a szabolcsi ittas vezetők!

A vádlottak sokszor próbálják megmagyarázni, miért vezetnek ittasan.

Km

Forrás: illusztráció / shutterstock

Sokféle történetet előadtak már az ittas vezetésen tetten ért vádlottak azért, hogy csökkentsék felelősségüket, de ezeket a hatóság nem fogadja el. Dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője két érdekes történetről tájékoztatta lapunkat. 


Megörült a hírnek 


Az egyik ügyben a vádlott elektromos kerékpárral ment a helyi presszóba a délutáni órákban azért, hogy kávét igyon. Elmondása szerint kávézás közben telefonhívást kapott, melyben arról tájékoztatták, hogy felvették dolgozni egy nagy céghez. Ennek annyira megörült, hogy több korsó sört és több pohár almapálinkát elfogyasztott, majd elindult elektromos kerékpárjával hazafelé. Százötven métert haladt az úton, amikor az ittassága miatt felborult, és nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Ráadásul a helyszínt is elhagyta, a rendőrök találták meg az utcán. A férfi vérében 3,5 ezrelék alkohol volt, ami igen súlyos fokú ittas állapotnak felel meg. Az ügyészség nem fogadta el a vádlott magyarázatát az italfogyasztás okára, inkább vádat emelt vele szemben és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől. 
 

A kukoricásban állt meg 


Egy másik gépkocsivezető az elmúlt év nyarán egyik éjszaka nagy mennyiségű szeszes ­italt fogyasztott, s erősen ittas állapotba került. Elmondása szerint másnap reggel felhívta őt a barátnője, és arra kérte, hogy menjen el hozzá, mert rosszul érzi magát. A férfi gépkocsiba ült, és a délelőtti órákban a 338-as számú főúton tartott a barátnőjéhez, de az egyik kanyarban az ittassága miatt elvesztette az irányítást a jármű felett: átment a szemközti sávba, majd visszarántotta a kormányt, amitől lesodródott az út menti vízelvezető árokba, végül a kukoricásban állt meg. A férfi vérében 2 ezrelék alkoholt mutatott ki az orvosszakértő, ami közepes fokú ittas állapotnak felel meg. 


Az ügyészség ebben az esetben sem lehetett tekintettel a vádlott védekezésére, hiszen a beteghez akár ő, akár más személy is hívhatott volna orvosi segítséget, de semmiképpen sem volt indokolt ennyire ittas állapotban gépkocsiba ülni. 


A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában