Ajak

2022.01.21. 11:20

Vádemelés az Ajaknál történt halálos baleset miatt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 64 éves nővel szemben, aki 2021 nyarán figyelmetlenül hajtott át a 4-es számú főúton, és eközben összeütközött egy szabályosan közlekedő autóssal.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint 2021. július 20-án a reggeli órákban a nő személygépkocsival közlekedett Ajak felől Rétközberencs irányába. A gépjármű jobb első ülésén a vádlott férje utazott.


Amikor a nő a 4-es számú főút és Ajak, Vasút út kereszteződéséhez érkezett az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblánál megállt, azonban nem észlelte a neki jobbról a védett főútvonalon közlekedő személygépkocsit, ezért a kereszteződésbe hajtott. A vétlen sofőr észlelve a vádlott cselekményét vészfékezett és jobbra kormányzott, azonban az ütközést nem tudta elkerülni.

 

Az ütközés során a vádlott férje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy hét elteltével a kórházban elhalálozott. 

 

A balesetben a vádlott életveszélyes, míg a vétlen sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a nőt a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közúti járművezetéstől - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában