Bűnügy

2022.02.18. 10:55

Álkamerafelvétel buktatta le a tolvajt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt az ellen a 19 éves fiú ellen, aki egy hónapja ismerősét lopta meg, aki ez idő alatt egy bálban mulatott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott megtudta, hogy január 15-én Tiszavasváriban bált rendeznek, így feltételezte, hogy ismerőse is ott fog mulatni, így a háza üresen áll majd. Elhatározta, hogy ezt kihasználva bemegy a házba, és onnan értékeket tulajdonít el.

 

Tervének megfelelően éjjel 2 órakor megjelent a sértett házánál, az ajtót befeszítette, majd a házból ellopott egy perselyt, benne közel egy millió forinttal. Hazafelé tartva a vádlott a perselyből, a készpénzt magához vette, és otthon a szekrény tetején elrejtette.

 

A sértett még aznap felfedezte a lopást, és mivel felmerült benne a gyanú, hogy azt a vádlott követte el, előadta neki, hogy kamerafelvétel készült róla, ezért adja vissza a pénzt. Ennek hatására a férfi az eltulajdonított készpénzt visszaadta, így a kár - a rongálási kártól eltekintve - megtérült.

 

Mivel a vádlott beismert, lehetőség van arra, hogy a bíróság őt tárgyalás nélkül ítélje el. Az ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt vádiratában - közölte a Nyíregyházi Törényszék. 

Címkék#betörés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában