Baleset

2022.02.08. 16:13

Ittas állapotban okozott halálos közúti balesetet - letartóztatta a bíróság a sofőrt

A Nyíregyházi Járásbíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 1 hónapra elrendelte T.Cs.R. gyanúsított letartóztatását.

Fotó: Shutterstock

A férfi 2022. február 6-án a hajnali órákban ittas állapotban közlekedett a 36-os számú főúton Nagycserkesz irányából Nyíregyháza irányába. A járműben két utast szállított. A gyanúsított a gépjárművel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, így az egy erősen jobbra ívelő útkanyarban megcsúszott, az útárokba sodródott, ahol egy fának ütközött, majd a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a gépjármű egyik utasa a járműből kiesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépjármű másik utasa és a gyanúsított könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset után a gyanúsított és az utasa a helyszínről eltávozott anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna a balesetben megsérült társuknak vagy értesítették volna a hatóságokat. A két férfit a baleset helyszínétől 300 méterre rendőrjárőrök igazoltatták és visszakísérték őket a helyszínre.

 

A gyanúsított büntetett előéletű. Korábban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt is felelősségre vonta őt a bíróság. Emellett jelenleg másik büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban ugyanilyen bűncselekmények elkövetése miatt. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.


 

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában