Köztünk élnek

2022.02.10. 14:29

Ketten csatlakoztak a hétköznapok hőseihez

KM

Szűk körű rendezvény keretében 88 hallgató részvételével kibocsátóünnepséget tartottak a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. 


– Az esküvel hivatásos állományúvá váltak, tűzoltóként vonulnak be szolgálati helyükre. Csatlakoznak a közösséghez, azon társaikhoz, akik mindig ott vannak, ahol segíteni kell, az égő házaknál, a baleseteknél, helytállnak a természeti katasztrófák és az elemi csapások bekövetkezésekor. Önök ma csatlakoznak a hétköznapok hőseihez – mondta köszöntőjében Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes. 

– Az úton, amelyen most elindulnak, nem lesznek egyedül. A tűzoltói szolgálat igazi csapatmunka. Legyenek aktív, kezdeményező, önfeláldozó csapattagok. Élvezzék a megszerzett bizalmat, de soha ne tegyék azt kockára! – fogalmazott. 
 


Kinevezési okmányok 

 


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe két újonc tűzoltó került. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra Kertész Zoltán tűzoltó őrmester, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra Szücs Csaba tűzoltó őrmester. Mindketten Varga Béla tűzoltó ezredestől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatójától vették át kinevezési okmányukat – adta hírül a katasztrófavédelem. 

 

Borítókép: Pócsik Zoltán tűzoltó ezredes tűzoltósági felügyelő (b), Szücs Csaba és Kertész Zoltán a kinevezések átadásán, Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában