Sziréna

2022.02.01. 17:53

Kiszabták a büntetést a dombrádi nő haláláért

A férfi rátérdelt, rátaposott, megrúgta a nőt, aki a sérülések miatt már beszélni sem tudott...

Archív fotó: police.hu

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2021 szeptemberében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt L. Cs. vádlottat 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 júniusában az esti órákban veszekedni kezdett élettársával dombrádi lakóházukban. Ennek során a férfi több alkalommal arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett. Ekkor a férfi rátérdelt, rátaposott és többször megrúgta őt. A sérülések miatt a sértett már nem tudott beszélni, a 40-50 ütéstől életveszélyes állapotba került. 

A férfi másnap délután látta, hogy élettársa még mindig eszméletlen, ezért segítséget kért egyik ismerősétől, odaadta neki a lakáskulcsát, ő pedig elmenekült. A helyszínre érkező ismerős a sértettet az ágyon találta és rögtön elkezdte az asszony újraélesztését. Ezt követően értesítette a mentőket, azonban ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani - idézi fel a Debreceni Ítélőtábla közleménye.

 

Címkék#dombrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában