Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.02.21. 08:24

Kútba esett kutya, lángoló aljnövényzet

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Négy szabadtéri tűznél avatkoztak be vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók. A nagyhalászi Arany János utcánál öt hektáros területen, gyümölcsös aljnövényzete lángolt foltokban. A porcsalmai Toldi utca mögötti területen kétezer négyzetméteres területen égett száraz fű, Aranyosapátiban huszonöt négyzetméteren égett a vegetáció. A nyíregyházi Tüzér utcában, egy bontás alatt lévő ház udvarán ötven négyzetméteren égett összehordott kommunális hulladék. Az ibrányi, a csengeri és a vásárosnaményi önkormányzati, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszíneken gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal.

 

Tíz méter mély, száraz kútba esett tegnap délután egy közepes testű kutya Tuzséron. A záhonyi hivatásos tűzoltók mentőkötél és dugólétra segítségével avatkoztak be. Az eb nem sérült.

 

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyírturai családi házban vasárnap délután. A fürdőszobában elhelyezett érzékelő sípolása miatt riasztották a tűzoltókat. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései nagy koncentrációban kimutatták a mérgező gázt az ingatlan fürdőszobájában. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is, akik ideiglenesen kizárták a hálózatból a meghibásodott gázkészüléket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a ház fűtése más módon megoldható. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket.

 

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában