Emberölés

2022.02.25. 12:59

Nyereségvágyból öltek Porcsalmán - Elrendelték a letartóztatást

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. február 25-én a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte J.M. és Á.F. gyanúsítottak letartóztatását.

Fotó: Rendőrség

A megalapozott gyanú szerint 2022. február 21-én a gyanúsítottak megállapodtak abban, hogy altató tablettát kevernek a sértett borába és az megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Ennek megfelelően J.M. gyanúsított altató tablettákat vett magához, majd Á.F. gyanúsítottal együtt 20 óra körül megjelentek a sértett porcsalmai házában. J.M. gyanúsított a sértettet borral kínálta, majd kihasználva az idős férfi figyelmetlenségét a poharába öntötte a korábban porrá zúzott altatót. Miután a sértett a bort megitta, kiment a fürdőszobába. A gyanúsítottak utána mentek, és ekkor a már ittas és bódult állapotban lévő sértett fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomták, melynek következtében a sértett megfulladt és meghalt.


Ezután a gyanúsítottak a házból 290.000 forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz majd távoztak a helyszínről.

 

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, és jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a két gyanúsítottat a nyomozóhatóság, akik rendszeres jövedelemmel és bejelentett munkahellyel nem rendelkeznek. Mind erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezésük esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, vagy a büntetőeljárásban részt vevő személyeket jogellenesen befolyásolnák, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást ezért elrendelte letartóztatásukat.

 

A végzést az ügyészség, J.M. gyanúsított és védője tudomásul vette, így az ő vonatkozásában véglegessé vált, azonban Á.F.  gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. 

 

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában