Szörnyű!

2022.02.14. 14:48

Órákon át ütötte-verte a nőt Nyíregyházán

Féltékenység miatt bántalmazta élettársát - letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. február 14-én a testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte T.G. gyanúsított letartóztatását.

 

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018-tól él élettársi kapcsolatba a sértettel, de kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt 2020 nyarán megromlott. Ezt követően a férfi többször bántalmazta és fenyegette élettársát.

 

2022. február 9-én az esti órákban, a férfi féltékenységből ismét szidalmazni kezdte, majd több órán keresztül bántalmazta az asszonyt Nyíregyházi lakásukban. Ezt követően iratait elvette, hogy ne tudjon elmenni otthonról. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A gyanúsított büntetett előéletű, jelenlegi tettét felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el és vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt másik büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban.

 

Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított az eljárásban résztvevő tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megkísérelné megnehezítené a bizonyítást vagy újabb bűncselekményt követne el ezért elrendelte letartóztatását.

 

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

 

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Címkék#erőszak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában