A rendőrség betartja

2022.02.11. 10:52

Védettségi igazolvány - Így csaptak le a zsaruk a tiszavasvári bulira!

Zenés, táncos, nyilvános rendezvényt tartott egy helyi férfi Tiszavasváriban, fittyet hányva a rendőrség jogszabályi rendelkezésekre figyelmeztető előzetes felhívására.

Forrás: police.hu

Zenés, táncos, nyilvános rendezvényt tartott egy helyi férfi Tiszavasváriban, fittyet hányva a rendőrség jogszabályi rendelkezésekre figyelmeztető előzetes felhívására.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából értesültek arról, hogy egy helyi lakos nyilvános, zenés, táncos rendezvényt szervez meghívott zenei előadók részvételével Tiszavasváriban 2022. február 8-án estére.

 

A rendőrök felvették a kapcsolatot a szervezővel, és tájékoztatták a veszélyhelyzet idején tartott zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó -a 484/2020. (XI.10.) Kormány rendeletben meghatározott- szabályokról.          

 

A szervező ezután fittyet hányva a rendőrség előzetes figyelmeztető felhívására eredeti elképzelései szerint, a jogszabályi rendelkezések megszegésével megtartotta a rendezvényt.  

 

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság állományának tagjai a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak bevonásával tartottak ellenőrzést a rendezvény helyszínén.

 

A rendőrségre több bejelentés érkezett a rendezvényhez kapcsolódóan, a lakosságot zavarta a hangos zene, aminek megszüntetésére a rendörök haladéktalanul intézkedtek.

 

A rendezvény nagy létszámú szórakozók jelenlétében zajlott, amikor az egyenruhások megkezdték az ellenőrzést. A rendőrök 49 résztvevővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, egynek pedig helyszíni bírságot szabtak ki, mert ők úgy vettek részt a rendezvényen, hogy nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. Elfogtak egy körözött személyt, aki a részére korábban kiszabott helyszíni bírságot nem fizette meg, és azt az illetékes bíróság elzárásra változtatta.

 

A rendezvény szervezőjével szemben a helyszínen feltárt és jegyzőkönyvben rögzített jogsértések miatt 1.500.000.- forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint csendháborítás szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

 

A rendőrség minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel betartatja a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, és eljárást kezdeményez a jogsértő cselekmények elkövetőivel szemben.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában