Határ

2022.03.28. 11:28

Egy hátizsákkal és egy gitárral érkezett a határra a vak, ukrán férfi

Egyedül érkezett a barabási határátkelőhelyre egy ukrán állampolgárságú vak férfi, aki a hazájában zajló háború elől menekült. Rendőrök és honvédek segítettek neki a határátlépés alatt és után.

Fotó: Shutterstock

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy látássérült ukrán állampolgár 2022. március 27-én 16 óra 15 perckor. Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai elkísérték a gyalogosan közlekedő vak férfit a magyar államhatárig, és átadták kollégáinknak.

 

 A barabási rendőrök tovább segítették a férfit, aki hazáját a háborús helyzet miatt kényszerült elhagyni, és egyedül, egy hátizsákkal és egy gitárral indult útnak. A rendőrök miután beléptették Magyarországra, a honvédség munkatársaival közösen a barabási segítségpontra kísérték. A férfi azt mondta, hogy a Budapesten élő ismerőseihez szeretne eljutni, amihez a rendőrség minden szükséges segítséget megad.  

Címkék#határ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában