Újra együtt...

2022.03.14. 13:11

Egyedül maradt a 6 éves ukrán kislány

Egy kislány kereste ijedten a szüleit és a testvéreit a tiszabecsi segítségponton.

Forrás: police.hu

Forras: police.hu

A tiszabecsi közúti határátkelőhelyen lépett be Magyarország területére egy ukrán állampolgárságú házaspár nyolc gyermekével március 11-én este. A háború elől menekülő család belépéskor a rendőrök kérdésére azt nyilatkozta, hogy nem kérnek segítséget, a tovább utazásukat Németországba már megszervezték, rövidesen jönnek értük, így csupán néhány órát töltenek majd el segítségponton.


A tiszabecsi segítségponton ugyanezt megerősítették a szeretetszolgálat munkatársainak is, és néhány óra múlva valóban megérkeztek értük. Miután a nagycsalád két gépkocsiban elhelyezkedett, elindultak az előttük álló hosszú útra március 12-én hajnali egy óra körül.


Távozásuk után néhány perccel a segítségponton egy kislány kereste ijedten szüleit és testvéreit. Kiderült, hogy a korábban távozó családhoz tartozik a 6 éves lány, aki a mosdóban volt mialatt szülei és testvérei elindultak.


A segítségponton tartózkodó rendőröket a segélyszervezet munkatársai azonnal tájékoztatták a történtekről, de a gépkocsikról, amelyekkel távoztak semmilyen információjuk nem volt, és távozásuk útvonalát is csak feltételezték. A rendőrök haladéktalanul intézkedtek, értesítették a térség rendőri egységeit, ám nem jártak eredménnyel.


A kislányt a szeretetszolgálat munkatársai gondozásukba vették, és biztonságba helyezték.


Mintegy nyolc óra múlva a Hegyeshalmi Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely ügyeletese értesítette a tiszabecsi segítségponton szolgálatot teljesítő rendőrt, hogy az osztrák hatóság jelezte: Ausztriában egy ukrán házaspár bejelentést tett, a feltehetően Magyarországon elvesztett gyermekükről. Gyors nemzetközi információcsere után a szülők biztonságba tudhatták lányukat, és visszaindultak érte Tiszabecsre.


A család március 12-én 19 óra körül Tiszabecsen könnyek között újra egyesült. A szülők elmondták, hogy induláskor elszámolhatták a gyerekeket, és abban a tudatban keltek útra, hogy mindannyian együtt vannak, míg nem egy ausztriai pihenőhelyen kiderült, hogy egyik autóban sincs a kislányuk.


A rendőröknek és a szeretetszolgálat munkatársainak tett köszönetnyilvánítás után immár a teljes család elindult ismét Németország felé – olvasható a police.hu-n.

Címkék#Tiszabecs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában