Vaja

2022.03.16. 10:41

Ezért szállt le Vaján a mentőhelikopter

Újabb életmentés, egy utcával arrébb!

Illusztráció: MW-archív

Fotó: Karnok Csaba

Egy 50 év körüli férfihez kérték a mentők gyors segítségét tegnap Vaján, mert minden előzetes panasz nélkül összeesett a kertben - írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 


A mentésirányító instrukciói alapján a család megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett. Azonnal mentőhelikopter és több egység indult segítségül, amíg a telefonon kapott utasítások szerint a család megkezdte az újraélesztést. A perceken belül érkező mentők emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. 


Miután a mentők stabilizálták a beteg állapotát és a helikopterhez siettek vele, egy férfi lépett oda egyik baktalórántházi bajtársunkhoz. Megkérdezte, emlékszik-e rá, de az életmentő nem ismerte fel. Kiderült, őt három éve élesztette újra a szakember, egy utcával arrébb. Beszélgetni ugyan nem tudtak, egy gyors köszönetre azért maradt idő, mielőtt a beteggel magasba emelkedett a mentőhelikopter. 

 

Címkék#Vaja#OMSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában